• WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • INTERVIEW
  • GOODLIFE
  • DESIGN
  • DELUXE ARCHIVE
  • Contact
Deluxe
  • WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • More…
    • INTERVIEW
    • GOODLIFE
    • DESIGN
    • DELUXE ARCHIVE

TASTE & STYLE

So tasteful – Συνταγή για υπέροχα μελομακάρονα!

24 Δεκεμβρίου 2020

Melomakarona-Deluxe

Φέτος τα μελομακάρονα θα φέρουν τη δική σας υπογραφή και θα είναι -σίγουρα- τα πιο deluxe.

Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε ένα μικρό γευστικό δωράκι σε όσους αγαπάτε. Εντυπωσιάστε με αυτή την καταπληκτική συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε

Για τη ζύμη

2 Ποτήρια νερού λάδι
1 Ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
2 Κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
1 Φλιτζάνι καφέ κονιάκ
1 Κουταλακι κανελλογαρύφαλλο σε σκόνη
1 Κουταλάκι μαγειρική σόδα 1 κιλό περίπου αλεύρι

Για τη γέμιση

Καρύδι τριμμένο
Λίγη ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού,
Λίγο κανελλογαρύφαλλο
Χυμό πορτοκάλι

Για το μέλωμα

2 Φλιτζάνια τσαγιού μέλι
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μαλακή και να πλάθεται εύκολα.

Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά της γέμισης και ραντίζουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να δέσουν.

Παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, βάζουμε στο κέντρο μισό κουταλάκι γέμιση και πλάθουμε ξανά δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε το σιρόπι, μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε τα μελομακάρονα λίγα-λίγα μέσα σε αυτό, τα αφήνουμε 3-4 λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Η… καταγωγή του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού
Έχουν ετυμολογικά αρχαιοελληνική προέλευση. Η λέξη «μακαρόνι» παράγεται από την ελληνική λέξη «μακαρωνία», που σημαίνει νεκρώσιμο δείπνο, όπου μακάριζαν το νεκρό. Πιο συγκεκριμένα ανατρέχοντας πίσω, στα Μεσαιωνικά χρόνια, η «μακαρία» σερβιρόταν στα νεκρώσιμα δείπνα, δηλαδή μετά από κηδείες. Η μακαρία ήταν ένα είδος πίτας, ψυχόπιτα – ένα κομμάτι άρτου, που είχε το σχήμα του μελομακάρονου.

Στα νεότερα χρόνια, σε ένα αντίστοιχο γλυκό, προστέθηκε μέλι, ένα αγαπημένο υλικό, και κάπως έτσι καταλήξαμε στο γνωστό και αγαπημένο μελομακάρονο!

Πώς, όμως από τα τραπέζια της κηδείας, καθιερώθηκε τελικά ως χριστουγεννιάτικο γλυκό; Αυτό, πιθανώς, εξηγείται στο ότι το μέλι θεωρείται σύμβολο ευζωίας και δημιουργίας, δυο αγαθά, που κάθε άνθρωπος εύχεται να έχει με τον ερχομό της νέα χρονιάς.

Tags: deluxe, Μελομακάρονα, Συνταγή, Χριστούγεννα

Σχολιάστε εδώ Ακύρωση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτή η φόρμα συλλέγει το όνομά σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια που διατίθενται στον ιστότοπο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιορτάστε το Πάσχα με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας στο NJV Athens Plaza!

Αυθεντικό Πάσχα στην καρδιά της Αθήνας με το St. George Lycabettus!

To NJV Athens Plaza, τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και την φέρνει με την Υπηρεσία Catering στο σπίτι σας!

Ο Νέος Βιότοπος του NYNESTI: Γαστρονομία, Τέχνη & Βιωσιμότητα

Chamomile Living Afternoon Tea στο La Suite Lounge

Προτάσεις για μια ρομαντική απόδραση στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George!

#Insta...moments

Deluxe
Πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της ανέχειας, είναι το αντίθετο της χυδαιότητας
- Coco Chanel -
  • Home
  • Terms of use
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Contact
© 2025 - Deluxe. All Rights Reserved.