• WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • INTERVIEW
  • GOODLIFE
  • DESIGN
  • DELUXE ARCHIVE
  • Contact
Deluxe
  • WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • More…
    • INTERVIEW
    • GOODLIFE
    • DESIGN
    • DELUXE ARCHIVE

TASTE & STYLE

Σαρλότ σοκολάτας με σπιτικά σαβαγιάρ και αλατισμένη καραμέλα γάλακτος

DELUXE Magazine 25 Απριλίου 2018

Ποιος δεν τρελαίνεται στο άκουσμα της σοκολάτας και ποιος δεν λαχταρά τη γεύση της αλατισμένης καραμέλας γάλακτος. Με τη βοήθεια του ΓΙΩΤΗΣ Ζαχαροπλάθουμε τα συνδυάζουμε και τα δύο στην υπέροχη Σαρλότ με σπιτικά σαβαγιάρ.

Υλικά

Σαβαγιάρ:

  • 100 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Γιώτης
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 65 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας Κακάο Γιώτης
  • Λίγη άχνη για πασπάλισμα

Κρέμα σοκολάτας:

  • 250 γρ. Κουβερτούρα Γιώτης με 65% κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη με σαντιγί
  • 1 σφηνάκι ποτό της πιλογής μας (ρούμι, ουίσκι, κονιάκ)

Καραμέλα:

  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 κ.σ. κρύο νερό
  • 113 γρ. βούτυρο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι:

  • 150 ml νερό
  • 1 κ.γ. καφές στιγμιαίος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κ.γ. ποτό της επιλογής μας (ρούμι, ουίσκι, κονιάκ)

Διακόσμηση: Κουβερτούρα σε νιφάδες Γιώτης

Εκτέλεση

Σαβαγιάρ: Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να γίνει μία παχύρρευστη μαρέγκα. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο στο μείγμα και ξανανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας μην “πέσει” το μείγμα μας. Αν το ταλαιπωρήσουμε θα χαθεί ο όγκος και θα χαλάσει. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2-3 ταψιά και με ένα κορνέ φτιάχνουμε μπαστουνάκια των 7-8 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη από πάνω, περιμένουμε 20” και ξαναπασπαλίζουμε με άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, ψηλά στους 190 για 10 λεπτά.

 

Κρέμα σοκολάτας: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί. Παράλληλα, τη ζεσταίνουμε και πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω από την Κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε. Τέλος, για άρωμα ρίχνουμε το ποτό που επιλέξαμε.

Καραμέλα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό, σε μέτρια θερμοκρασία και συγχρόνως ανακατεύουμε έως ότου πάρει η καραμέλα μας ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

Σιρόπι: Βράζουμε την ζάχαρη με τον καφέ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Συναρμολόγηση: Στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας τα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι ελαφρώς. Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα, μετά την καραμέλα και ξανά σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μία φορά μέχρι να τελειώσει η κρέμα μας και η καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε. Ραντίζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα κολλάμε γύρω από το γλυκό. Τελειώνουμε με τις Νιφάδες Σοκολάτας.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Tags: tasteandstyle

Σχολιάστε εδώ Ακύρωση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτή η φόρμα συλλέγει το όνομά σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια που διατίθενται στον ιστότοπο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιορτάστε το Πάσχα με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας στο NJV Athens Plaza!

Αυθεντικό Πάσχα στην καρδιά της Αθήνας με το St. George Lycabettus!

To NJV Athens Plaza, τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και την φέρνει με την Υπηρεσία Catering στο σπίτι σας!

Ο Νέος Βιότοπος του NYNESTI: Γαστρονομία, Τέχνη & Βιωσιμότητα

Chamomile Living Afternoon Tea στο La Suite Lounge

Προτάσεις για μια ρομαντική απόδραση στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George!

#Insta...moments

Deluxe
Πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της ανέχειας, είναι το αντίθετο της χυδαιότητας
- Coco Chanel -
  • Home
  • Terms of use
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Contact
© 2025 - Deluxe. All Rights Reserved.