• WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • INTERVIEW
  • GOODLIFE
  • DESIGN
  • DELUXE ARCHIVE
  • Contact
Deluxe
  • WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • More…
    • INTERVIEW
    • GOODLIFE
    • DESIGN
    • DELUXE ARCHIVE

VIPARADE

Αρετή Μουλακάκη

DELUXE Magazine 28 Δεκεμβρίου 2015

Oργανώνοντας το τέλειο χριστουγεννιάτικο κάλεσμα step by step

Από την Αρετή Μουλακάκη, Chef & Food Editor

“I am dreaming of a white Christmas…” ακούγεται ο Bing Crosby με την αίγλη του μιούζικαλ να γεμίζει με χαρούμενες νότες το χώρο. Οι φωτισμοί δίνουν την απαλή γοητεία που απαιτεί η βραδιά. Το σπίτι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους καλεσμένους για να περάσετε όλοι μαζί τις εορταστικές στιγμές… Εσείς λάμπετε πιο πολύ από ποτέ και νιώθετε ικανοποιημένη που μπορέσατε και μετατρέψατε τη γιορτή με τους φίλους σας σε ένα εντυπωσιακό εκλεπτυσμένο gala.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι προλάβατε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, να ξεκουραστείτε και συγχρόνως να δημιουργήσετε μόνη σας ένα finger food buffet που βαδίζει στα παγκόσμια γευστικά trends και αποκαλύπτει την ικανή οικοδέσποινα-chef που κρύβατε μέσα σας.

Το μυστικό της επιτυχίας ποιο ήταν; Μα φυσικά ο τέλειος προγραμματισμός και η σωστές επιλογές. Τα υλικά για το buffet έφτασαν στην κουζίνα μας, δύο ημέρες πριν το ρεβεγιόν. Ξεκινήσατε εκείνη την ημέρα και φτιάξατε το γλυκό που έπρεπε να μείνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Άρα -2 ημέρες και εμείς είμαστε ήδη στο +1 της λίστας.

Την ημέρα πριν το ρεβεγιόν, το τονίζω πριν, αφιερώνουμε περίπου το μισό πρωινό και κάνουμε τις προετοιμασίες. Δηλαδή ετοιμάζουμε και ψήνουμε τις φωλιές κανταΐφι ή φτιάχνουμε και αποθηκεύουμε όλες τις μους στο ψυγείο, μαγειρεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο τη Velouté.

Την ημέρα του ρεβεγιόν, απλά συνθέτουμε τις δημιουργίες μας, λίγο πριν υποδεχτούμε τους φίλους μας. Μαγικό, όπως και η βραδιά που θα περάσουμε με τους αγαπημένους μας, ξεκούραστες, λαμπερές με κέφι και προπάντων δημιουργικές! Γιατί όλα είναι θέμα style!

Who is who
*Η Αρετή Μουλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Royal Academy of Art, The Hague. Εργάζεται ως εικαστικός, έχοντας στο ενεργητικό της εκθέσεις ζωγραφικής, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Γοητεύεται από τη μαγειρική τέχνη και αποφασίζει να πάρει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή MasterChef το 2010. Η εμπειρία αυτή καταχωρήθηκε ως η αρχή για τη συνέχεια. Σήμερα δημιουργεί το Portal μαγειρικής με το όνομα MasterCook, όπου φιλοδοξεί να μοιραστεί συνταγές και θέματα γαστρονομίας με το κοινό του διαδικτύου.

Σχολιάστε εδώ Ακύρωση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτή η φόρμα συλλέγει το όνομά σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια που διατίθενται στον ιστότοπο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Dyson άνοιξε pop-up store στην Ελλάδα, στην Astir Marina, Bουλιαγμένης

Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας «Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν» του Nikolai von Bismarck

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Spring – Summer Collection στην Γκαλερί Tsantilis Art

Η Αμερικανίδα γλύπτρια Κάρολ Φέρμαν στην Ελλάδα για τα εγκαίνια της έκθεσής της

Ένα micro Forest φυτεύεται στην καρδιά της Αθήνας από τη L’Oréal Hellas

Λαμπερό press event για το νέο bar & restaurant AMBER CELLAR του Ομίλου MITSIS στο Λιμάνι του Πειραιά

#Insta...moments

Deluxe
Πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της ανέχειας, είναι το αντίθετο της χυδαιότητας
- Coco Chanel -
  • Home
  • Terms of use
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Contact
© 2025 - Deluxe. All Rights Reserved.