• WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • INTERVIEW
  • GOODLIFE
  • DESIGN
  • DELUXE ARCHIVE
  • Contact
Deluxe
  • WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • More…
    • INTERVIEW
    • GOODLIFE
    • DESIGN
    • DELUXE ARCHIVE

TASTE & STYLE

Βελουτέ κολοκύθας με τσιπς παρμεζάνας

DELUXE Magazine 28 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά

Υλικά για 16 σφηνάκια.
500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μεγάλους κύβους
500 ml. ζωμό βοδινού
40 γρ. βούτυρο παγωμένο.
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (θα χρειαστεί να είναι τριμμένη στο μηχάνημα του super market για να είναι σαν λεπτοτριμμένη σαν αλεύρι)
16 μικρά τοματάκια (Pomodori)
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνουμε μέσα στο ζωμό που βράζει τα κομμάτια της κολοκύθας και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, πασπαλίζουμε 50 γρ. από την παρμεζάνα, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε επιφάνεια σιλικόνης, φροντίζοντας να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη στρώση τυριού. Τοποθετούμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 120ο. Η παρμεζάνα θα λιώσει και θα πάρει τη μορφή «δαντέλας» χωρίς όμως να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε λίγη λίγη την κολοκύθα με τα υγρά της στο multi και πολτοποιούμε. Περνάμε τη βελουτέ κολοκύθας από σουρωτήρι με ψιλή σίτα (σινουά) και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε στα σφηνάκια, ενώ διακοσμούμε με τα τοματίνια που τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τεμαχίζουμε με τα χέρια την παρμεζάνα σε σχήματα μακρόστενα ανομοιόμορφα και τοποθετούμε ένα τσιπς σε κάθε σφηνάκι.

Από την Αρετή Μουλακάκη
Chef & Food Editor

Σχολιάστε εδώ Ακύρωση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτή η φόρμα συλλέγει το όνομά σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια που διατίθενται στον ιστότοπο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιορτάστε το Πάσχα με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας στο NJV Athens Plaza!

Αυθεντικό Πάσχα στην καρδιά της Αθήνας με το St. George Lycabettus!

To NJV Athens Plaza, τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και την φέρνει με την Υπηρεσία Catering στο σπίτι σας!

Ο Νέος Βιότοπος του NYNESTI: Γαστρονομία, Τέχνη & Βιωσιμότητα

Chamomile Living Afternoon Tea στο La Suite Lounge

Προτάσεις για μια ρομαντική απόδραση στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George!

#Insta...moments

Deluxe
Πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της ανέχειας, είναι το αντίθετο της χυδαιότητας
- Coco Chanel -
  • Home
  • Terms of use
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Contact
© 2025 - Deluxe. All Rights Reserved.