• WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • INTERVIEW
  • GOODLIFE
  • DESIGN
  • DELUXE ARCHIVE
  • Contact
Deluxe
  • WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • More…
    • INTERVIEW
    • GOODLIFE
    • DESIGN
    • DELUXE ARCHIVE

TASTE & STYLE

Μους σοκολάτας γάλακτος με ρόδι & καραμέλα.

DELUXE Magazine 28 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 20 Λεπτά

Υλικά για για 25 σφηνάκια.
300γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
3 κρόκοι αβγών
30 γρ ζάχαρη (2 κ.σ.)
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη.

Καραμέλα
150 γρ. ζάχαρη (1/2 κούπα)
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 ρόδι

Διαδικασία
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την καραμέλα, όπου βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε. Όταν αρχίζει το μείγμα να παίρνει χρυσοκίτρινο χρώμα (4-5 λεπτά περίπου), αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μια ίσια λαμαρίνα αφού έχουμε πρώτα στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Κουνώντας τη λαμαρίνα προς όλες τις κατευθύνσεις προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη στρώση καραμέλας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε την υφή της σαντιγί. * Για να έχουμε μια επιτυχημένη σαντιγί, ακόμα και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι αρκετά παγωμένη και αν είναι δυνατόν και ο κάδος του μίξερ να έχει μπει για λίγο στην κατάψυξη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το γάλα, χωρίς να το βράσουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα με το γάλα. Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε την υφή μιας πηκτής σάλτσας.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε λίγη λίγη και τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη μους, που σε αυτή τη φάση είναι ρευστή, στα σφηνάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Διακοσμούμε με την καραμέλα, που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει και μπορεί να σπάει με τα χέρια σε κομμάτια. Βάζουμε λίγους κόκκους ροδιού και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Από την Αρετή Μουλακάκη
Chef & Food Editor

Σχολιάστε εδώ Ακύρωση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτή η φόρμα συλλέγει το όνομά σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια που διατίθενται στον ιστότοπο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιορτάστε το Πάσχα με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας στο NJV Athens Plaza!

Αυθεντικό Πάσχα στην καρδιά της Αθήνας με το St. George Lycabettus!

To NJV Athens Plaza, τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και την φέρνει με την Υπηρεσία Catering στο σπίτι σας!

Ο Νέος Βιότοπος του NYNESTI: Γαστρονομία, Τέχνη & Βιωσιμότητα

Chamomile Living Afternoon Tea στο La Suite Lounge

Προτάσεις για μια ρομαντική απόδραση στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George!

#Insta...moments

Deluxe
Πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της ανέχειας, είναι το αντίθετο της χυδαιότητας
- Coco Chanel -
  • Home
  • Terms of use
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Contact
© 2025 - Deluxe. All Rights Reserved.