• WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • INTERVIEW
  • GOODLIFE
  • DESIGN
  • DELUXE ARCHIVE
  • Contact
Deluxe
  • WHAT’S DELUXE
  • FASHION
  • BEAUTY
  • PERISCOPE
  • VIPARADE
  • DECO
  • TRAVELLING
  • TASTE & STYLE
  • More…
    • INTERVIEW
    • GOODLIFE
    • DESIGN
    • DELUXE ARCHIVE

TASTE & STYLE

70 χρόνια Μαργαρίτα

Το Cointreau γιορτάζει τη γέννηση ενός legendary και πολύ αγαπημένου cocktail!

AvatarDELUXE Magazine 27 Ιουνίου 2018

Η αρχική συνταγή της Margarita ξεκίνησε από μία chic, κοινωνική Αμερικανίδα, την Margaret Sames, που το παρατσούκλι της ήταν Margarita. Σ’ ένα από τα θρυλικά πάρτυ της, αναμειγνύοντας τα αγαπημένα της αποστάγματα κατέληξε στην τέλεια συνταγή. Και έτσι το 1948, στο Acalpuco του Μεξικού, γεννήθηκε η Margarita, που περιελάμβανε δυο από τα αγαπημένα της αποστάγματα: Tequila & Cointreau.

Η Μαργαρίτα ερωτεύτηκε «με την πρώτη μίξη» το Cointreau το 1948, και όταν η Margarita Sames δημιούργησε την αυθεντική συνταγή cocktail έλεγε οτι: «Μαργαρίτα χωρίς Cointreau, είναι Μαργαρίτα χωρίς αλάτι!».

Από τότε και μέχρι σήμερα, η Μαργαρίτα έχει παντρευτεί με το Cointreau και αυτό το θρυλικό ζευγάρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails που δεσπόζει σε όλες τις μπάρες ανά τον κόσμο. Σε τι οφείλεται όμως η διαχρονική επιτυχία του;

Δεν είναι μόνο η εξαιρετική της γεύση, αλλά και τα χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν. Μαζί με την Μαργαρίτα και το Cointreau, αιωρείται κάτι ιδιαίτερο στον αέρα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν στο Acapulco, τροπική διάθεση, εορταστική και χαλαρή ατμόσφαιρα, ρετρό αλλά σύγχρονη κομψότητα, ηλιόλουστες μέρες … και αγάπη πλαισιώνουν αυτό το old time classic cocktail!

 

Θέλεις να φτιάξεις την original Margarita;

Συστατικά

1 oz Cointreau                 3 cl Cointreau

2 oz Blanco Tequila         5 cl Blanco Tequila

1 oz fresh lime juice         2 cl fresh lime juice

Φτιάχνοντας την τέλεια Μαργαρίτα…

Βήμα 1

Βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού Margarita περιμετρικά με lime και το πιέζουμε σε αλάτι.

Βήμα 2

Βάζουμε τα συστατικά σ’ ένα shaker προσθέτοντας πάγο.

Βήμα 3

Κουνάμε καλά και στραγγίζουμε το μείγμα σε αλατισμένο ποτήρι μαργαρίτας.

Βήμα 4

Προσθέτουμε ως γαρνιτούρα, μία φλούδα lime.

Tags: cointreau, taste

Σχολιάστε εδώ Ακύρωση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτή η φόρμα συλλέγει το όνομά σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τα σχόλια που διατίθενται στον ιστότοπο. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα μοναδικό υπερθέαμα από το Magic Gold Caramel Billionaire στην καρδιά της Αθήνας!

Viva Paloma με Jose Cuervo & Three Cents Pink Grapefruit Soda!

St.George Lycabettus Hotel – Summer Loading!

Νέο ανοιξιάτικο μενού στα Frankie!

NJV Athens Plaza – Πάσχα στο Εστιατόριο The Parliament!

Πάσχα 2022 – Υπηρεσίες Catering από το N.J.V. Athens Plaza!

#Insta...moments

Deluxe
Πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της ανέχειας, είναι το αντίθετο της χυδαιότητας
- Coco Chanel -
  • Home
  • Terms of use
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Contact
© 2022 - Deluxe. All Rights Reserved.
Το DELUXE Magazine χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου μας